Endnu grønnere aspargessuppe – mælkefri

AspargessuppeB




I de sidste par uger, har jeg gået og sukket efter aspargessuppe!
En lækker hvid og cremet en af slagsen! Hvorfor ved jeg ikke helt. Jeg har kun smagt hvid aspargessuppe en enkelt gang, og det var vitterligt ikke godt.

Nåh men nu skulle det være… Troede jeg!

Planen var at lave suppen på dåse asparges! Ja for friske er jeg ikke faldet over endnu! Så jeg gik på jagt i skabene, og blev mere og mere fortvivlet over at jeg ikke havde nogen dåseasparges! Nåh pyt.. Der var da grønne asparges i køleskabet… Så skulle det da blive en grøn udgave i stedet!

Jeg gik igang med at hakke/snitte/skære, og opdagede så, at jeg heller ikke havde ingredienserne hjemme til mine grønne aspargessuppe, som jeg ellers er helt tosset med (se opskrift her)
Jeg nægtede at opgive, og derfor endte jeg med at lave en helt ny udgave af aspargessuppen, med spinat og uden mælkeprodukter!

Det var nu heller ikke helt tosset!


AspargessuppeBEndnu grønnere aspargessuppe

250 g. grønne asparges
150 g. løg
3 fedhvidlg
6 bl. frisk basilikum
100 g. frossen spinat*
1 grøntsagsbouillon (kan evt. undlades)
1½ l. vand
400 ml. kokosmælk
1 tsk salt og peber

*Frisk spinat kan også sagtens bruges

  • Asparges, løg, hvidløg og basilikum skæres ud i grove stykker og steges i bunden af en stor gryde i en lille smule fedtstof (jeg bruger smør)
  • Når grøntsagerne er ved at være bløde hældes vandet i gryden og bouillon tilsættes
  • Lad det koge i et kvarters tid
  • Blend det hele sammen med stavblenderen og tilsæt kokosmælken
  • Giv det et opkog
  • Smag evt. til med salt og peber – jeg syntes ikke det var nødvendigt!

Tip: Skal man lokke suppen i nogle kødspisende væsner, kan man evt. tilsætte kødboller eller stegt, knust bacon.

AspargessuppeA

AspargessuppeB

Leave a Reply