Løgvafler

Onion waffle01




Det er et rent sla-vaffelland i blogland i disse dage! Den ene lækre vaffelopskrift pibler frem efter den anden i både salte og søde versioner! Bloggen her gemmer da også på en del versioner efterhånden, men jeg kan ikke lade være! Jeg elsker mig Tefal-snack-collection, og de belgiske plader bruges flittigt!

Den anden dag var det tid til at afprøve løgvaflerne! Løgvaflerne er perfekte som brøderstatning, hvad end du spiser low carb, LCHF, glutenfrit eller bare gerne vil spise lidt mindre hvidt brød! Vaflerne her ikke bare smager godt, de har også en fantastisk konsistens, og så mætter de bare helt vildt!
En enkelt med pålæg i madpakken, holdt mig kørende hele dagen!

Egentligt brugte jeg bare basis-opskriften fra mine squashvafler og byttede squash ud med løg! Piece of cake! Meeen I skal nu ikke snydes for den nye sammensætning også!

Hvad man mere kan bruge løgvaflerne til, afslører jeg de kommende dage! Og nu til opskriften…


Onion waffle01Løg vafler
(4 stk. belgiske vafler)

3 æg
100 g. græsk yoghurt (skyr kan også bruges)
100 g. rødløg
2 spsk. pofiber
1½ tsk. Fiberhusk
1 spsk. chiafrø
1 tsk. æblecidereddike (kan undlades)
1 lille drys salt og peber

Evt. lidt fedtstof til pladerne

  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt den græske yoghurt
  • Pisk godt med håndmikseren
  • Løgene hakkes i grove stykker
  • Tilsæt løg og de øvrige ingredienser
  • Pisk dejen godt sammen
  • Lad dejen hvile, mens vaffeljernet varmer op
  • Når vaffeljernet er varmt, smøres en smuke fedtstof udover pladerne
  • Fordel ca. halvdelen af dejen (alt efter hvilket jern du bruger selvfølgelig) på pladerne og luk
    Ikke noget med at smugkigge – vent til vaflerne er færdige
  • Når vaflerne er færdige tages de forsigtigt ud af maskinen
  • Gentag med resten af dejen

Voila – de lækreste, bløde “brød-vafler” – perfekte til madpakken med pålæg eller som “burgerboller” – prøv også at toppe vaflerne med højt belagt smørrebrød! Uhmmm..

Tip: Jeg fordelte dejen i vaffeljerne – helt ud til kanterne, i stedet for at lægge en stor klump på midten!

Opbevaring: Vaflerne kan enten fryses ned, eller opbevares et par dage i køleskabet i en lukket pose

Onion waffle01

Onion waffle02

 

Leave a Reply