Orientalsk wok m. and og grøn karry

Wok02




Mine svigerforældre laver, uden tvivl, verdens lækreste wok ret. (sorry mom and dad)
Den består af en pose blandet wokgrønt, dåsemajs, bambusskud og grøn karry – utroligt at noget så simpelt kan smage så fantastisk!

Hvis jeg skal være sådan helt ærlig, så har jeg faktisk aldrig været sådan helt pjattet med wok. En stor portion mad, der alt sammen smager af det samme. Naaah… Og så alligevel! For når det så en sjælden gang i mellem er på menuen, så spiser jeg det med største velbehag! Det handler nok mere om at vi fik rigtig meget wok i en periode, og det var ikke altid en lige stor succes. Men nok om det.

Wok egner sig vanvittig godt til de travle hverdage, hvor tingene helst skal times og tilrettelægges. Det er nemt at lave, og det kan mere eller mindre passe sig selv. Især hvis man gør brug af en pose frysegrønt, der ikke indeholder mere end 3,5 g. kulhydrater pr. 100 g.! Det er da til at forstå… Og så kan man jo gøre det lidt let for sig selv.

Meeen… Hvis man nu meget hellere vil lave maden fra bunden af, så har jeg regnet lidt på indholdet af en pose orientalsk wokgrønt på 500 g. – Så kan I bare slå jer løs!

Gulerodsstrimler

80 g.

Løg i skiver

50 g.

Selleristrimler

45 g.

Grønne bønner

45 g.

Bønnespirer

45 g.

Peberfrugt i tern (gul og rød)

90 g.

Spinatblade

45 g.

Vandkastanjer

40 g.

Sukkerærter

30 g.

Kinesiske svampe

30 g.

Derudover tilsætter jeg babymajs og bambusskud. – 1 dåse af hver, til en dobbelt portion grønt.


Wok02Wok m. and og grøn karry
(2 personer + rester til madpakken)

2 stk. andebryst
salt og peber

1 spsk. jordnøddeolie (andet olie kan også bruges)
2 ps. wokgrønt (eller brug grøntsagsfordelingen ovenfor)
1 ds. babymajs
1 ds. bambusskud
250 ml. kokosmælk
½ gl. grøn karrypasta
1 tsk. soyasauce
evt. 1 tsk. salt

  • Snit tern i fedtkanten på andebrystet med en skarp kniv.
  • Krydr godt med groft salt og peber
  • Læg andebrysterne på bagepapir på en bageplade og steg i ovnen i 45 minutter ved 200º (varmluft)
  • Følg evt. denne anvisning

Og nu til grøntsagerne

  • Wok’en sættes på blusset og der skrues helt op for varmen
  • Tilsæt lidt olie på wok’en og hæld grøntsagerne heri.
  • Rør rundt i grøntsagerne mens de “tør op”
  • Lige så stille samler der sig noget væske i bunden
  • Tilsæt nu bambusskud og babymajs
    Tip: Klip evt. babymajsene i mindre stykker, hvis du har fået fat i nogle af den lange slags
  • Lad grøntsagerne stå på bluset – skru evt. lidt ned for varmen – til vandet er fordampet
  • Tilsæt kokosmælk, karrypasta, soya og salt
  • Lad retten småsimre – gerne under låg
  • Smag til og tilsæt evt. mere karrypasta og salt, alt efter hvor meget smag I foretrækker hjemme hos jer.

Anden skæres ud i tynde stykker og serveres ved siden af wokgrøntsagerne.

Velbekomme!

Serveringsforslag: Jeg spiser egentligt bare grøntsager og kød, men hvis man gerne vil have noget “on the side” kan jeg anbefale at prøve blomkålsrisene eller en portion squashghetti.

Wok01

Wok02

Leave a Reply