Dadel-romkugler i påskeforklædning

Romkugler.



Dadelkugler er en tilbagevendende favorit hjemme hos os, når det kommer til weekend guf i den sundere ende af skalaen.. Og med den rigtige dekorering kan en gammel klassiker nemt få nyt liv…

Der er efterhånden mange forskellige dadelkugler versioner her på bloggen, men også i blog-land generelt! Se bare 9 skønne versioner i indlægget her..

Min all-time favorit version er romkugle versionen, der ikke bare ligner de klassiske romkugler, men også smager sådan.. Romkuglen har tidligere været forklædt som monsterkugler til halloween, og nu ser de atter dagens lys, blot i en ny forklædning, nemlig som påskekyllinger..

Rigtig god påske alle sammen!


Romkugler.Dadel-romkugler
(ca. 10 stk)

2 dl mandler (med skal)
11 dadler (uden sten)
3 spsk. vand
4 tsk. Romessens
3 tsk kakao
3 spsk. mandelmel

Kokosmel + gul frugtfarve (til at rulle kuglerne i)
Rosiner til øjne og tørret frugt til næb

  • Først farves kokosmelet gul med lidt frugtfarve – bare hæld farven i, og rør godt – brug kun lidt ad gangen
  • Kom mandlerne i en skål og hak dem med stavblenderen (eller brug en minihakker)
  • Hæld dadler og vand i en skål og rør dem sammen (jeg brugte min stavblender)
  • Bland mandlerne i dadel “vandet”
  • Kom romessens, mandelmel og kakao i blandingen – rør godt
  • Form massen til små romkugler (ca. 10 stk)
  • Rul kuglerne i kokosen
  • Pynt evt. med halve rosiner og lidt tørret frugt til øjne og næb
  • Stilles på køl i min. 30 minutter inden konsumering

Tip: Opbevares i køleskab! (hvis de da overlever så længe)

Romkugler

Leave a Reply